Gå til sidens hovedinnhold

Troms Kraft selger svensk skandaleselskap - gevinst på 480 mill

Troms Kraft selger sitt svenske selskap til Fjordkraft

Troms Kraft AS har akseptert et bud fra Fjordkraft ASA på kjøp av Switch Nordic Green (SNG), Troms Kraft sitt heleide strømsalgselskap med virksomhet i Sverige og Finland. Troms Kraft forventer en resultateffekt av salget på om lag MNOK 480, ifølge en pressemelding.

Switch Nordic Green er det nye navnet på det svenske skandaleselskapet Kraft & Kultur, der Troms Kraft ble utsatt for milliardsvindel.

-Vi selger i dag et veldrevet selskap med kompetente medarbeidere som står på hver dag for å skape gode resultater, og vi tror at Fjordkraft vil være en god eier for våre svenske og finske medarbeidere i SNG videre, sier konsernsjef Semming Semmingsen, ifølge meldingen.

Det så mørkt ut for satsingen i Sverige da selskapet som tidligere het Kraft og Kultur ble offer for økonomisk utroskap i 2011. Regnskapsjukset hadde foregått over flere år, og rammet konsernet Troms Kraft hardt, både økonomisk og omdømmemessig.

-I dag vil jeg nytte anledningen til å berømme mine kolleger, både de som håndterte krisen og de som har sørget for god drift i de påfølgende år, sier Semmingsen.

Salget markerer avslutningen for Troms Krafts satsing i utlandet. Strømsalg vil imidlertid fortsatt være viktig for konsernet gjennom en videre satsing på Ishavskraft som nasjonal merkevare.

Selskapet ønsker i tillegg å ta en ledende rolle i omstillingen til et helelektrisk Nord-Norge.

-Det skjer en enorm omstilling i Norge og verden, akkurat nå. Her ligger det mange forretningsmuligheter, og vi har allerede startet spennende prosjekter som peker framover mot et bærekraftig, fullelektrisk Nord-Norge. Dette blir helt sentralt i den videre utviklingen av Troms Kraft, og midlene fra salget av SNG kommer derfor godt med, avslutter Semmingsen.

Kommentarer til denne saken