For tre år siden solgte de arvesølvet - nå får Troms Kraft kjøpe kraftverkene tilbake

Semming Semmingsen

Semming Semmingsen Foto:

Har opsjon på kjøp av Skibotn og Lavka kraftverk.

DEL

Troms Kraft og Jämtkraft har inngått avtale om tilbakekjøp av Skibotn og Lavka kraftverk.

Det melder Troms Kraft i en pressemelding.

De signerte fredag en opsjon som er gyldig i 12 måneder. Eierne må nå ta stilling til om kraftverkene skal kjøpes tilbake og igjen få lokalt eierskap.

- Det har vært allment kjent at eierne til Troms Kraft lenge har ønsket å kjøpe tilbake Skibotn og Lavka kraftverk, og det kan også være i selskapets interesse å få gjennomført et slikt tilbakekjøp. Jeg er derfor godt fornøyd med at vi gjennom denne avtalen har oppnådd en mulighet til å kjøpe tilbake kraftverkene, sier konsernsjef i Troms Kraft, Semming Semmingsen i en pressemelding.

Solgte ut

Det vakte sterke reaksjoner da Troms Kraft for tre år siden valgte å selge en tredel av aksjene i Troms Krafts datterselskap Troms Kraftforsyning og Energi AS til svenske Jämtkraft. Bakgrunnen var at Troms Kraft var i en kritisk økonomisk situasjon etter milliardtap i Kraft&Kultur-skandalen.

Salget ble gjennomført uten aksept fra bedriftforsamlingen i Troms Kraft og Tromsø kommune forsøkte å stoppe prosessen - uten hell.

Nord24.no meldte i forrige uke om forhandlingene som har pågått mellom Troms Kraft og Jämtkraft:

LES OGSÅ: Solgte «arvesølvet» for tre år siden. Nå kan Troms Kraft kjøpe det tilbake igjen

Nordkraft og SKS

Selskapet som ble solgt forvalter eierandelene i de to nordnorske kraftselskapene Nordkraft AS (33,33 %) og Salten kraftsamband AS (SKS, 23,67 %), samt kraftverkene Skibotn og Lavka. Opsjonen er en del av en større omstrukturering i Troms Kraftforsyning og Energi, der det også inngår at Jämtkraft har kjøpt samtlige aksjer i SKS.

- Dette har vært et ønske fra begge parter, og vi og Jämtkraft har i lang tid diskutert denne muligheten. Vi er meget fornøyd med avtalen. Salget av SKS-aksjene bidrar til å redusere gjelden til Troms Kraft-konsernet, noe som har vært et mål for oss, sier Semmingsen.

Prisen på SKS-aksjene er på samme nivå som kjøpet Nordland fylkeskommune gjennomførte høsten 2013.

Artikkeltags