Tromsøfirmaet har bladd opp og sikret seg tilstedeværelse i Lofoten.

Det kommer fram i en pressemelding hvor det står at Norfra, med hovedkontor på Stranvegen i Tromsø overtar den kjente tørrfisk- og ferskfiskprodusenten Nic Haug AS på Ballstad fra nyttår.

Samarbeider allerede

Fra før eier og driver Norfra fiskebrukene Nordvågen AS i Nordkapp og Torsvågbruket AS i Karlsøy kommune.

I tillegg inkluderer konsernet Norfra Eksport AS i Tromsø og Nordvågen Lineegnesentral AS i Nordvågen.

– Tilstedeværelse i Lofoten vil sikre tilgang på torsk gjennom hele vintersesongen og betydelige landinger av andre fiskeslag resten av året. Nic Haug AS har et godt omdømme i markedet blant annet som leverandør av tørrfisken til Halvors Tradisjonsfisk. Norfra Eksport selger allerede store deler av ferskfisken fra Nic Haug. Anlegget passer derfor fint inn i vår portefølje og vi ser fram til å inkludere Nic Haug i konsernet, sier adm.dir. Steinar Eliassen i pressemeldingen.

Fortsetter som før

Planen er i store trekk å fortsette drift og produksjon som tidligere.

– Vi håper å få fram en del synergieffekter etter hvert. Navnet Nic Haug forblir det samme og ny daglig leder er fra januar av Svein Arctander.

- Vi er veldig fornøyde for å få Svein med oss på laget, fortsetter Eliassen.

Svein Arctander er utdannet maskiningeniør ved høgskolen i Narvik og har jobbet i Nic Haug i flere år, blant annet som produksjonsleder.

- Vi får også med oss Helge Haug i styret. Med oppkjøpet sikrer vi mulighetene til å tilby kundene det de ønsker, sier Eliassen.

Norfra styrker også sin posisjon som Norges største nordnorsk eide fiskerikonsern innen hvitfisksektoren med omkring 120 medarbeidere og en omsetning på mer enn 500 millioner kroner, heter det i pressemeldingen.

Nic. Haug AS er eid av Helge og Tore Haug.