Tromsø-selskapet Dualog fortsetter å ekspandere. Nå åpner de nytt kontor i Krakow i Polen. Seks nye ansatte skal bemanne det polske kontoret.

Fra før av har Dualog, som altså ble startet i Tromsø i 1994, kontorer i Oslo, Bergen, Liverpool, Dubai, Singapore, Athen, Limassol og Hamburg.

Etterspørsel

Kontoret i Polen er et R & D-kontor (research and development), og jobber med programvare. Administrerende direktør Morten Lind-Olsen sier selskapet med dette prøver å møte den økte etterspørselen etter nye programvare-løsninger innen maritim industri.

– På kort tid har vi etablert en stab på seks personer i Krakow. De jobber fulltid med den pågående prosessen med å utvide programvareløsningene våre, sier Lind-Olsen i en pressemelding.

Skip og kyst

Han fremhever et årelangt samarbeid mellom Norge og Polen, og sier han tror det felles kulturelle båndet mellom landene vil være en fordel i arbeidet fremover. De ansatte i Krakow vil jobbe lokalt, men er en del av Dualogs globale satsing, sier Lind-Olsen.

– Vårt mål er å bringe skip og kyst tettere sammen. Og med det fortsetter vi å utvikle programvare for å hjelpe skipseiere og -managere med å oppfylle sine digitale strategier. Krakow-etableringen er nok et bevis for vår satsing på dette markedet.