Maya og Roger vant pris under festival i Tromsø: - Uventet og veldig overraskende

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

TROMSØ (Nord24.no): Nordnorsk økomatpris 2017 ble vunnet av Marthahaugen Gård - Utdelt i Tromsø under SMAK Nordnorsk matfestival fredag kveld:

– Uventet og veldig overraskende, sier de glade eierne Maya Daljord og Roger Endresen, ifølge en pressemelding.

Prisen består av et diplom og 50.000 kroner og ble delt ut under SMAK Nordnorsk matfestival i Tromsø 22. september. Økomatprisen deles ut av Fylkesmennene i Finnmark, Troms og Nordland.

Marthahaugen gård får prisen for å ha gjort en ekstra innsats for å fremme økologisk mat i landsdelen.

- Marthahaugen gård er et økologisk gårdsbruk, har landhandel og driver servering. På gården er hovedgesjeften villsau, men også birøkt. Driften gjør de så skånsomt som mulig for miljøet, og har siden 1997 vært økologisk godkjent.

  • Dyrene slaktes hos Bø gårdsslakteri som ligger ikke mange kilometer fra gården. Alle produktene tar de i retur og benytter de i egen drift eller for salg.
  • Marthas stuer, som er serveringsdelen på gården, ble åpnet i 2001. Her serveres det i hovedsak villsau, men også andre økologiske- og villfangede produkter, i tillegg til bær sanket av gårdsfolket.
  • Gårdsbutikken ble åpnet i 2007. Her selger de egne og andres produkter fra Lofoten og Vesterålen. I tillegg til gårdens villsauprodukter, lager Maya naturkosmetikk og egen bakst. Naturkosmetikken selges også i andre gårdsbutikker i landsdelen. De tar også inn produkter fra andre økologiske leverandører og håndverkere.

Her finner du tidligere vinnere

Artikkeltags