Oljemiljøet i Tromsø i møter med oljeklynge fra sør: - Tromsø vil få en sentral rolle fremover

Oljerigg på vei inn til Tromsø og Grøtsund. Innfelt: Oddmund Åsen

Oljerigg på vei inn til Tromsø og Grøtsund. Innfelt: Oddmund Åsen Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det har vært mye skriverier om fallende oljepriser og fallende investeringer og påfølgende tap av arbeidsplasser og nedgang i boligpriser i oljeregionene i sør.

Onsdag og torsdag ser imidletid olje-og gassindustrien i sør mot nye muligheter i nord - delvis oppmuntret av en liten oppgang i oljeprisene.

Tittelen på en pressemeldingen fra Energiklyngen Nord: "Den norske oljevirksomheten er ikke død! Kompetansemiljøer forenes i Tromsø.", levner liten tvil om en kamplysten organisasjon.

I meldingen skriver Oddmund Åsen og Bernt Eriksen følgende:

"Selv om det kan virke som om oljebransjen har stoppet helt opp, skal det investeres mer enn 150 milliarder kroner i 2016. Veksten de neste årene vil i stor grad komme fra funn i Barentshavet og tilstøtende områder. Tromsøs beliggenhet i forhold til disse områdene med utbygd infrastruktur, flyforbindelser, overnattingskapasitet og et yrende kompetanse- og kulturliv borger for å spille en sentral rolle når petroleumsvirksomheten beveger seg nordover"

De neste to dagene brukes til å knytte kontakter med kompetansemiljøene på Sør- og Vestlandet.

"Tromsø og Nord Norge har et stort universitetsmiljø, store havneanlegg, relevant industri og motiverte og kunnskapsrike fagfolk som kan bidra til dette. Samtidig er det flere andre næringer i Nord-Norge som kan ha nytte av kompetansen til den etablerte petroleumsbransjen fra sør."

Energiklyngen Nord organiserer 30 bedrifter, hvor flere av disse har ambisjoner innen Olje og Gass. North Network er en nettverkssamling hvor 40-60 sentrale bransjeaktører fra Sør- og Vestlandet møter kompetansemiljøet i Tromsø.

Fredag skal blant annet den nye havnen i Grøtsund og havnen i Olavsvern besøkes.

ENERGILYNGEN NORD

  • Energiklyngen Nord (EKN) ble etablert i 2010 med formål å styrke den enkelte deltaker og deltakerne samlet for å kunne være aktører i et stadig mer krevende marked.
  • Gjennom systematisk kunnskapsoverføring innenfor viktige områder og gjennom sertifiseringer er den enkelte bedrift blitt bedre rustet til å kunne levere konkurransedyktige tjenester/produkter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken