Ingvard Johansen er opprinnelig offshorekaptein og har jobbet over hele verden, men satser nå for fullt i bygda han kommer fra. Nå står han  i spissen for et storstilt reiselivsprosjekt i Ersfjorden, 20 minutter utenfor Tromsø sentrum.

- Det var ei rønne som jeg i utgangspunktet skulle restaurere for å drive fisketurisme. Jeg fant ut at tilstanden var for dårlig og reiv alt, sier eier av Ersfjordbotn Brygge AS, Ingvard Johansen.

Eiendommen har vært i familiens eie i årtier og ble opprinnelig bygd av bestefaren, men har forfalt etter hvert som eierne ble eldre og gikk ut av fisket.

 

Kjøpte ut

Johansen er tredjegenerasjons eier og har nå kjøpt ut den eldre garde. Han skal bruke eiendommen til  alt fra toppturer med ski i den mørke delen av sesongen til hvalsafari, turistfiske med mer.

Det er i første omgang bygd fem leiligheter, med muligheter for to til. Planen er straks å sette i gang med et eget glassbygg for nordlys-titting, matservering, små konserter og konferanser, samt et eget badstuanlegg og et eget mottaksanlegg for fisk. Det blir i tillegg utleie av ski, sykler, fiskebåter, kajakk, vannskutere med mer.

Totalt er det investert ni millioner kroner, inkludert tilskudd fra Innovasjon Norge.

- Jeg må skryte av både Innovasjon Norge, Nordea som finanspartner og ikke minst Tromsø kommune for fantastisk og effektiv hjelp.

Henter stort fartøy

Fartøyet MS Ostsee Star skal hentes inn i sesongen fra september til og med mars.

- Vi har skal også ha fore mindre båter for utleie, og planlegger innkjøp av en båt på 41 fot, som skal brukes for transport av skiturister ut i fjorden, og skal kunne gå helt i fjæra med skiturister.

 

Ekstrem opplevelse

Skientusiasten Thomas Alfons Heisig er samarbeidspartner. Han kommer opprinnelig fra det tyske skistedet Garmisch Partenkirchen, men ble dratt mot Ersfjorden da han fant kjæreste i Tromsø. Han har guidet turister i Lyngen siden 1998, har tilholdssted på Stryn, men ser et umettet marked av skiturister i Tromsø.

- Jeg har bodd i Norge i 20 år og har drevet med aktivitetsbasert reiseliv hele tiden. Jeg har alltid likt meg på Kvaløya og i Ersfjorden, og det var ingen tvil da muligheten dukket opp. Konseptet er å hente skiturister via Oslo med skibuksa på. Allerede tidlig fredag er vi på vei ut i båt til baksiden av fjellene her. Vi rekker også en kveldstur med nordlysjakt. Så er det ski lørdag og søndag. Selv om de er svette , skitne og trøtte, så må de også få oppleve det urbane med en gåtur gjennom Storgata og en øl på Skarven. Det blir tett og effektivt, slik skiturister liker det. De liker action og spytter lett i titusen for en helg. Nøkkelen er mørketidsstemningen, det er ingen andre plasser man er vant med å gå på ski i et flott oransjelys. Det er en ekstrem opplevelse for de fleste turister.