Det har ikke skjedd på 40 år. Nå satser lokal gigant på dette

KLIPPER SNOREN: Den nye fabrikken på Vestlandet vil gi arbeid til 17 mennesker. Det er første gang på 40 år at det åpnes en slik fabrikk i Norge.

KLIPPER SNOREN: Den nye fabrikken på Vestlandet vil gi arbeid til 17 mennesker. Det er første gang på 40 år at det åpnes en slik fabrikk i Norge. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nergård AS utvider med ny fabrikk.

DEL

Nergård AS er et av Norges største fiskerikonsern innen villfisk, med en omsetning i 2015 på 2,4 milliarder kroner og 400 årsverk. Konsernet opererer i alle ledd fra fangst til eksport. Konsernets enheter driver produksjon av hvitfisk og pelagisk fisk, samt samt trålere.

Hovedkontoret er i Tromsø, men nå utvider Nergård med en nyetablering på Vestlandet. I Måløy kommer det ny mel- og oljefabrikk.

Dette er den første mel- og oljefabrikken som er bygd de siste 40 årene, skriver Nergård i en pressemelding.

Fabrikken er bygd med den nyeste teknologien hva gjelder utslipp, miljø, energibruk og produksjonseffektivitet i anlegget. Produksjonen av mel og olje vil basere seg på industrifisk fra Nordsjøen, samt avskjær fra filetproduksjon av sild.

- Med denne investeringen styrker Nergård sin verdikjede innen produksjon av sild og annen pelagisk fisk og kan nå konkurrere om fiskeråstoff fra Nordsjøen. Vi er svært forøyd med at vi på 14 måneder har fått realisert dette prosjektet, og første lasten med kolmule ble produsert denne uken, sier sier administrerende direktør Tommy Torvanger.

Fabrikken i Måløy vil gi arbeid til 17 ansatte.

- Vi i Nergårdkonsernet har stor tro på villfisknæringen og vi kommer til å investere ytterligere fremover, sier Torvanger.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken