Hjelp - sjefen har tørna

Yngve Larsen og resten av gjengen i full trening inne i lokalene på Mystore.no

Yngve Larsen og resten av gjengen i full trening inne i lokalene på Mystore.no Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Han blir stående i inngangsdøra med åpen munn. Kroppen rister i et ufrivillig gys. I hodet har han èn eneste tanke: Nå har det virkelig skjedd - sjefen har tørna!

DEL

- Har du en master, så vil du ikke få jobb her, utbryter administrerende direktør Yngve Larsen i Mystore.no, med en overdreven -a- i ordet master.

Han har i løpet av året økt staben fra 10 til 22 personer. Utvalgt etter andre kriterier enn de tradisjonelle.

- Du må ha mye mer enn en master. Du må ha lidenskap. Jeg bryr meg ikke om du har en master. Jeg vil ha de som brenner.

Sjefen i tights

Det er tidlig på morgenen ved Kræmerkaia i Tromsø, fredag for sikkerhets skyld. Den lidenskapelige Mystore.no-ansatte tok i utgangspunktet småtrett, men likevel selvsikkert og erfarent, tak i døra inn til suksesselskapet. Brennende klar for ukas innspurt, for nye tallmessige høyder. Der fryser bevegelsen. Vangelis’ Conquest of Paradise på full guffe fyller hver en pore i rommet. Kaffemaskinen gjemmer seg bak tre-fire offroadsykler. Kontordøra har søkt tilflukt bak noen store bannere. Men ikke nok med det, på langt nær nok med det. Midt på gulvet står sjefen iført en trang tights og vifter med en treningskontrakt.

- Jeg rekrutterer de som har yrket sitt som hobby. De som bruker fire timer i uka på å holde seg oppdatert i det nyeste som har skjedd i faget deres. Det er de jeg vil ja, forteller gründeren Larsen. Og gliser fornøyd.

Mystore.no er Norges største plattformleverandør innen netthandel. Selskapet drifter 1400 nettbutikker over hele landet her fra kontorlokalene sine i Tromsø. Satsingen har gått over all forventning. Oppdragene for deres selvutviklede løsninger med nettbutikk koblet til kassafunksjon ruller inn fra små- og mellomstore bedrifter land og strand rundt.

- Netthandel er så i tiden – og det bare øker på. Vi får også mer og mer jobb med å håndtere nye og større behov fra eksisterende kundemasse.

Ikke som alle andre

Neste steg for Larsen og co er en internasjonal satsing – flere ansatte.

- I begynnelsen holdt vi egentlig en veldig lav profil her lokalt. Men vi så snart at skal vi få tak i folk, så trenger vi å lage litt ståk og støy – og vise at: Her er vi! Vi er ikke som alle andre – tro meg.

Den Mystore.no-ansatte i døra får kontroll over øyemuskulaturen. Blinker. Blinker en gang til. Men våkner ikke. Ikke før han har signet kontrakten om at han skal sykle et syv mil lang terrengløp over et fjell i ulendt terreng. Lavkarittet. I midten av august.

Så gjør han det instinktet forteller ham: Rømmer inn på kontorplassen sin - uten kaffe. I hånden har han den nysignerte kontrakten. Med bitte små bokstaver under signaturen står det at han også har undertegnet en avtale om å delta på Bedriftskampen sine fellestreninger hver uke fram mot rittstart. Den etterlengta sommerferien skal brukes på et gnagende sykkelsete.

- Men jag er i Sverige då

- Vi har statiske jobber. Vi sitter foran pc-skjermene dag ut og dag inn. Min motivasjon er å bidra til litt motvekt mot denne arbeidssituasjonen, ler Yngve Larsen.

I fjor var de tre fra Mystore som deltok i Lavkarittet gjennom Bedriftskampen. Men i år er jo staben doblet. Hans mål er å få 100 prosent deltagelse blant de ansatte.

- Om ikke til selve rittet i august – så iallfall til den ukentlige treningsøkten. Selve Lavkarittet er jo bare bonusen. Det er det sosiale fellesskapet og den ukentlige treningen som er viktig, mener Larsen.

Av de ti første forfjamsede medarbeiderne som ankommer jobben, er det bare en som plent nekter å signere. Den yngste av dem, som faglig sett er ansatt nettopp fordi han har mot og guts til å gå sine egne veier. Og en annen som ber på sine knær, med øynene. Hans svenske aksent endres til et nytt språk.

- Men jag er i Sverige då, på semester.

Kontrakten blir imidlertid med han på kontoret for nærmere ettertanke.

- Ikke lenge igjen nå

Hadde bare den lidenskapelige ansatte ikke sånn halvhjertet søkt å holde seg i form ved å ta trappene de tre etasjene opp til kontoret, så hadde han sett varselet i heisen:

Det hvite A4-arket påskrevet: ”Jobber du i Mystore? Husk at vi anbefaler deg å ta trappen. Det er ikke lenge igjen til Lavkarittet”.

Da ville han kanskje ha ant tegningen. Kunne ha tatt i bruk sjefens mantra, dratt hjem og ventet til at galskapen var over: ”Her har dere frihet under ansvar. Jeg bryr meg ikke om når dere kommer og går – jeg bryr meg om at dere jobber”.

Istedenfor er han nå en del av Magnar Slåtto sin "40-årskrise": Bedriftskampen. En rekke bedrifter i Tromsø som sammen melder sine ansatte på Lavkarittet, som i år, eller også et maratonskirenn, som i fjor.

- Bedriftskampen er et frivillig bedriftsnettverk som alle bedrifter kan være med på. Vi samler oss rundt et arrangement i gangen, trener sammen, går sammen om felles lagdrakt som skilles ved bedriftens egen logo, forteller Slåtto.

Det koster i utgangspunktet ikke noe å være med. Annet enn ansatte som er villig til å trene – og en sjef som springer foran og presser på. 

FAKTA MYSTORE:

* Mystore.no er drifter over 1400 nettbutikker og leverer vi også kassasystemer på iPad. Over èn milliard kroner ruller gjennom e-handelsystemene deres.   * Mystore.no ble etablert i 2006 og har de siste 9 årene utelukkende jobbet med e-handel og tjenester relatert til dette.* De tilbyr både e-handelsløsninger for fysiske butikker som vil på nett eller gründere som kun ønsker å satse på nettbutikker. I 2013 omsatte de for 10,4 millioner kroner.* De er 22 ansatte fordelt på hovedkontoret, lokalisert i Tromsø, og med med avdelingskontor i Fredrikstad samt en utviklingsavdeling i Serbia.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken