Gå til sidens hovedinnhold

Her er de nye gondolene til Fjellheisen

Artikkelen er over 6 år gammel

Fornyer seg for 38 millioner.

I løpet av neste vinter kan gjestene til fjellheisen kjøre til topps i disse staselige gondolene. Eierne i Fjellheisen investerer nå 38 millioner i nye gondoler og oppussing. Slik vil de møte den økte vinterturismen og gi et bedre helårstilbud.

- Vi har spart opp kapital gjennom mange år for å gjøre dette løftet, sier Tom Screuder i Skips AS Nordfisk, som eier Fjellheisen.

Rekord

I år kommer de til å sette en solid rekord.

- Vi ligger an til å frakte 115.000 passasjerer i 2014. Den forrige rekorden var 93.000.

- Og med nye gondoler?

- Sky is the limit! Årsaken til vekten er jo at Tromsø har fått et internasjonalt ry for vinterturisme. Vi vil ikke bare ta dem til topps, men har knyttet til oss lokale leverandører for å levere en god totalpakke. De kommer til en trivelig fjellstue og kan få servering og oppleve nordlyset.

Syv meter sekundet

De nye gondolene er noe større enn de gamle. Viktigere for kapasiteten er en mulighet til å sette opp farta. For to år siden ble kablene byttet ut. Med de nye gondolene gir det mulighet for toppfart på syv meter i sekundet.

- Det øker kapasiteten med 40 prosent. Men dette er noe vi kommer til å gjøre når det kommer flere turistbusser på en gang. Ellers er jo turen litt av opplevelsen, sier Schreuder.

I tillegg til gondolene skal også lokalene ved avgang og mottak rustes opp. Og nå får Fjellheisen også handicapheis.

- Vi er veldig glade for at vi nå også kan gi rullestolbrukere mulighet til å ta turen.

Anleggsarbeid og bytte av gondoler skjer i lavsesongen fra 1. september neste høst. Fjellheisen blir da stengt til 1. februar.

- Det vil selvsagt gi et inntektstap, men det er lavsesong.

Kommentarer til denne saken