Gå til sidens hovedinnhold

Universitetet i Tromsø og Mo Industripark AS inngår unikt samarbeid

Artikkelen er over 3 år gammel

Arve Ulriksen, administrerende direktør i Mo Industripark (MIP) og rektor ved UIT – Norges arktiske universitet, Anne Husebekk, satte penn til papir under Agenda Nord-Norge.

De inngår nå et unikt samarbeid der ett av målene er et nytt studium i Rana, skriver Rana Blad.

– Før studiestart 2019 skal vi ha på plass en masterutdanning innen informatikk på Mo. På denne konferansen har vi bare fått befestet hvor viktig informatikk og digitalisering vil bli i framtiden og vi er derfor glade for å kunne signere denne samarbeidsavtalen nå, sier Anne Husebekk.

Arve Ulriksen sier de allerede har tyvstartet samarbeidet, men ser at det kommer mer i tiden som kommer og framhever den nye flyplassen som en nøkkel til vekst.

– Vi har møttes flere ganger, men for å komme meg til Tromsø så har jeg mange ganger tatt turen om Trondheim, og det blir tungvint. Vi bruker naturligvis videomøter også, men det er lettere ansikt til ansikt. Derfor ser vi fram til at det kommer en ny flyplass som gjør reiser mellom Tromsø og Mo lettere. Den blir en viktig nøkkel for videre vekst og samarbeid, sier han.

Ulriksen er klar på at avtalen forplikter.

– Vi skal samarbeide innen forskning, utdanning, innovasjon og rekruttering. Vi skal investere i det beste utstyret man kan få og samarbeide over fylkesgrensene for å gjøre ting bedre for oss alle. Dette er en avtale som forplikter, for både MIP og UIT, sier Arve Ulriksen.

Kommentarer til denne saken