Gå til sidens hovedinnhold

UNN ble nedringt etter karantenepåbud fra Tromsø kommune

Natt til søndag innførte Tromsø kommune karantene for alle som har vært på innenlandsreise sør for Dovre.

Det nye pålegget førte til at mange UNN-ansatte ble usikker på om de kunne møte på jobb. Nå har UNN presisert at alle skal møte som planlagt i dag – søndag.

- Dette ble kunngjort i avisene i starten på natten. Vi har, meg bekjent, ikke hatt noen dialog med Tromsø kommune på dette, sier UNN-direktør Anita Schumacher.

Dette betyr at ansatte som skal på jobb idag kan trosse unntas fra Tromsø kommunes innskjerpede karantenekrav for tilreisende fra Oslo, Agder, Rogaland, Viken, Vestfold og Telemark, Innlandet og Vestland.

Påbudet fra kommunen har også tilbakevirkende kraft fra og med 10. mars.

- De overordnede som er på vakt i helga har fått et hav av telefoner fra ansatte med spørsmål om de skal holde seg hjemme. Vi klarer ikke å gjennomføre dette på så kort varsel, sier Schumacher.

Ledelsen ved UNN har forsøkt å komme i kontakt med Tromsø kommune for en avklaring, men har foreløpig ikke lyktes med det.

- Vi har ikke fått kontakt med Tromsø kommune, og må derfor komme tilbake til våre ansatte på hvordan dette skal håndteres i tiden fremover. Hovedspørsmålet er om vi klarer å gjennomføre karantenepålegget med tilbakevirkende kraft.


Kommentarer til denne saken