Styret orientert om konflikt

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

(Fremover) Torsdag ble UNN-styret orientert om konflikten på sykehuset i Narvik.

Mellom 10 og 15 timer per ansatt blir angivelig kastet bort hver sjuende uke på UNN Narvik som følge av en konflikt.

Verken ledelsen eller Sykepleierforbundet ønsker å legge frem hvordan turnus blir i praksis ved UNN Narvik. Men etter det Fremover kjenner til er situasjonen den at de berørte sykepleierne nå jobber fem av sju lørdager.

Det inkluderer 1,7 timers – og påstått totalt ubrukelig – vakter fire av sju lørdager.

Det vil si fra klokka 10 til 11.42 om formiddagen.

Den femte lørdagen er det hjemmevakt.

Ansvar

- Vi håper partene finner en løsning så raskt som mulig, men dette er ikke en sak for styret. Det er en sak mellom Sykepleierforbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, sier styreleder Jorhill Andreassen.

Varaordfører Geir-Ketil Hansen iunderstreker at også Narvik kommune forholder seg til at dette er en intern konflikt på sykehuset, og at partene har et avtaleverk som de må forholde seg til.

- Men vi er urolige, og håper at den løses så raskt som mulig.

Et innblikk i livet på Operasjon/Anestesiavdelingen ved Narvik Sykehus

- Urolig

- Sykehuset er avhengig av et godt omdømme og at det er alminnelig gode arbeidsforhold slik at spesialkompetanse kan beholdes. Det er et ansvar for direktør og ledelse, sier han.

- Jeg registrerer at det ikke er samme uro andre steder, sier Hansen som sier at kommunen ønsker å bidra i rekrutteringsarbeidet for å få kompetent personell til sykehuset.

Langvarig misnøye på UNN Narvik: Ansatte vil være i jobb – ikke hjemme

- Jeg håper inderlig at vi får ro om sykehuset så raskt som mulig, sier varaordføreren som legger til at kommunen har hatt, og ønsker å beholde, et godt og tett forhold til sykehuset.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken