Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter Arctic frontiers

Arctic Frontiers er en nasjonal- og internasjonal møteplass i Arktis om Arktis.

Slik smittesituasjonen ser ut i dag, er det ikke forsvarlig å arrangere den planlagte konferansen 31. januar til 3. februar 2022. Arctic Frontiers vil komme tilbake med nye datoer på nyåret.

Det opplyser de i en pressemelding tirsdag 21. desember:

Etter at administrasjonen i Arctic Frontiers har jobbet med alternativer over flere uker, tok styret den vanskelige avgjørelsen om at det beste er å utsette konferansen til det er mulig å treffes på tvers av landegrensene.

- Det er et stort behov for å treffes innad i det pan-arktiske samarbeidet, og etter to år i pandemi vil vi bruke ressursene våre på å få til en fysisk møteplass, sier direktør Anu Fredrikson i pressemeldingen.

Arctic Frontiers er den største konferansen om arktiske spørsmål, som befinner seg i Arktis, og er en viktig møteplass for forskere, politikere, næringslivsaktører og andre tankeledere.

- Styret har derfor valgt å utsette fremfor å avlyse, fortsetter Fredrikson.

Om Arctic Frontiers

  • Arctic Frontiers ble første gang gjennomført i 2007 etter et ønske om å avholde en global vitenskapelig konferanse som forener økonomi, samfunn og bærekraftig utvikling i Arktis.
  • Arctic Frontiers jobber for balansert vekst og vern og i Arktis og samler hvert år deltakere fra politikk, forskning og næringsliv fra mer enn 35 land til den internasjonale konferansen i Tromsø med samme navn.
  • Tema for Arctic Frontiers 2022 er Pathways, og handler om valgene Arktis står overfor i møte med presserende globale utfordringer.

Kommentarer til denne saken