Fikk trusler etter funn av død fisk i sjøen

Rederileder fikk SMS-trussel etter at fiskebåten «Øksnesværing» ble observert i nærheten av døds fisk på havet. Arkivfoto: Kai Nikolaisen

Rederileder fikk SMS-trussel etter at fiskebåten «Øksnesværing» ble observert i nærheten av døds fisk på havet. Arkivfoto: Kai Nikolaisen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

«Ikke tenk tanken på å gå på land forbanna miljøkrimmera», lød tekstmeldingen fiskebåtreder Ted Robin Endresen fikk etter at det ble gjord funn av store mengder med død fisk i Kibygrunnen torsdag kveld.

Det melder NRK Finnmark lørdag ettermiddag.

Avviser ulovlig dumping

iFinnmark har ikke lyktes å få en kommentar fra rederileder Endresen, men han sier til statskanalen at han skjønner at folk reagerer når død fisk flyter i sjøen, men at trusler er uakseptabelt.

Rederilederen var for øvrig ikke engang om bord i fiskebåten «Øksnesværing» da det hele skjedde. Det var derimot kaptein Gaute Amundsen. Han avviser overfor NRK at de har dumpet fisk med overlegg, og forteller at da de skulle dra nota var det en del fisk som rett og slett fløt over nota og rak av gårde.

– Dette er noe som kan skje når man fisker på dypt vann og det går luft i fisken, forklarer Amundsen.

Les også: Direktorat tar denne hendelsen alvorlig – men det kan dreie seg om et uhell 

Støtter forklaringen

Leder i Norges kystfiskerlag, Arne Pedersen fra Vestre Jakobselv sier til NRK at forklaringen til skipperen er logisk. Forklaringen er også i samsvar med det styreleder ved Vadsø havn, Bernt-Aksel Jensen, uttalte fredag.

– Jeg tror seien kan ha gått ut av sprengt note. Det kan alltid skje uhell. Men det er viktig at det blir meldt ifra til kystvakta, som det ikke virker som det er gjort i dette tilfelle, sier Jensen.

Les også: Store mengder sei dumpet i havet: - Vi har vitner som har sett det komme fisk ut av siden på en båt 

Men saken undersøkes fortsatt

Saken er på prioriteringslista til Fiskeridirektoratet og undersøkes også av Finnmark politidistrikt.

– Vi jobber med å få oversikt over saken, og det er noe vi kommer til å prioritere framover, sa fungerende seksjonsleder i Fiskeridirektoratet, Ton-Ola Rudi til iFinnmark fredag.

Han ønsker å høre fra vitner.

– Så langt har vi vanskeligheter for å si noe konkret, og vi kontakter alle som har gjort en observasjon av dette. Alt vil være til hjelp.

Artikkeltags