Planen var å åpne 30 juni. Men litt plunder og heft gjør at Storgatbakken i Tromsø kommer til å være stengt i ytterligere to uker.

- Mandag starter asfaltering av veien. Det tar fire dager. Mandagen etter asfalteres fortauene. Om fjorten dager skal det være klart, sier prosjektleder Knut Strand i Vann og avløp.

Gikk konkurs

De er oppdragsgiver for prosjektet som har gitt mange bilister grå hår siden det startet i høst. Den sterkt trafikkerte veien mellom rundkjøringen i Hansjordnesbukta og Elvegata måtte stenges, og det har vært omkjøring via Nansen plass. Og det har drøyd ut i tid. I februar gikk entreprenøren KIME konkurs og arbeidet stoppet opp. Nå har det nystartede selskapet Vei og tunnelservice AS tatt over med samme utstyr og mannskap.

Strand tar den lille forsinkelsen med ro ettersom trafikken er langt mindre nå enn i vinter.

- Vi sa jo vi skulle være ferdige til fellesferien. Fellesferien er lang, sier Strand.

Stenger tunneler

Men hadde det dratt mer ut i tid ville gode råd vært dyre. Samtidig som Vann og avløp stenger veier i sentrum, planlegger Statens vegvesen å starte oppgradering av Tromsøysundtunnelen. Det ville gitt totalt trafikkaos om tunnelløp over til fastlandet ble stengt samtidig som det var omkjøring mot Tromsøbrua.

- Men det skal gå bra. Dette arbeidet starter ikke før mot høsten, sier Strand.

Han har registrert reaksjoner på at det fortsatt er skiltet med nedsatt fremkommelighet.

- Årsaken til at skiltene er oppe, er å lede mest mulig trafikk inn i tunnelsystemet.

I følge kontrakten skal hele prosjektet med legging av nye vannledninger i området være ferdigstilt 30. september.

Nord24.no har tidligere vært i kontakt med Tor Arne Antonsen i Vei og tunnelservice. Han sier de ikke har anledning til å kommentere prosjektet og viser til prosjektledelsen i kommunen.