Veien har vært stengt siden i fjor vår. Fredag rydder Veg & Tunnelservice Storgatbakken og flytter ut maskiner.

- Det er som skulle asfalteres, er asfaltert, bekrefter daglig leder i Vei & Tunnelservice Morten Willumsen.

Rådgiver i Park og veg Roald Johansen bekrefter at veien åpnes - kanskje allerede i løpet av fredag.

- Skiltingen må på plass først, jeg vet ikke eksakt når det skjer. Det kan skje fredag.

Men veien blir ikke fullt åpnet.

- Det blir åpnet for trafikk til eiendommene.

Store forsinkelser

Veien har vært stengt siden Kime AS startet oppdraget for Vann og Avløp med å legge ny hovedvannledning gjennom nordlige deler av Tromsø sentrum fra Hansjordnesbukta til Bispegata. Prosjektet stanset opp da Kime gikk konkurs. Vei & Tunnelservice overtok oppdraget, men det har vært mange skjær i sjøen. Blant annet legges fjernvarme samtidig og dette har komplisert arbeidet. Blant annet var det meningen at det skulle legges ned 3-5 mil med rør og kabler. Resultatet blir imidlertid 15-20 mil.

- Alt fra Vann og avløp er på plass, sier prosjektleder Knut Strand.

- Vi håpet jo prosjektet skulle være ferdig nå. Forsinkelsen består i at det må gjøres noe arbeid til våren.

Opprinnelig skulle veien stå klar 1. september.

I mellomtiden har næringlivet i området lidd kraftig fordi veiene er stengt, og fryktet enda verre forhold om veien ikke ble åpnet og kunne brøytes før vinteren.

Truet med oppsigelse

Nord24.no kunne nylig avsløre at Tromsø kommune truet entreprenøren med oppsigelse av kontrakten på grunn av forsinkelsene. I ettertid har Vei & Tunnelsservice og Vann og avløp blitt enige om å legge midlertidig asfalt og åpne veien, for å gjenoppta arbeidet til våren. Nå er asfalten på plass.

Om alt går etter planen skal veien stå ferdig før fellesferien.

Samtidig har eierne av Vei & Tunnelsercive byttet jobb. Morten Willumsen har tatt over som daglig leder etter Tor Arne Antonsen. Antonsen fortsetter som styreleder, i følge kunngjøringen fra Brønnøysundregistrene.

- Det ligger ingen dramatikk i det. Vi driver dette sammen. Tor Arne er siviløkonom og har mer hånd om den biten, jeg er ingeniør og beveger meg mer ut i det praktiske, sier Willumsen.