Gå til sidens hovedinnhold

– Vi er avhengig av at kunder ikke kansellerer reiser

Artikkelen er over 1 år gammel

Hurtigruten taper store summer, viser torsdagens børsmelding.

Hurtigruten tapte 32,5 millioner euro (342 millioner kroner) før skatt i andre kvartal, melder Dagens Næringsliv.

Resultatet kommer fram i en børsmelding torsdag ettermiddag.

Driftsinntektene stuper for selskapet. I andre kvartal i fjor hadde det privateide selskapet inntekter på 1,5 milliarder kroner. Det er nå nede 330 millioner kroner, viser børsmeldingen.

Dagens Næringsliv har fått innsyn i en presentasjon fra Hurtigruten som ble oversendt Samferdselsesdepartementet for ti dager siden.

«Vi er avhengig av at kunder ikke kansellerer reiser for 2021», skriver selskapet i presentasjonen ifølge DN.

Svar fra Hurtigruten

I etterkant av saken har Hurtigruten ved finansdirektør Torleif Ernstsen sendt følgende uttalelse:

" Å drive innen reiseliv i en global pandemi er svært krevende. Reiserestriksjonene strammes til i Norge og alle de viktigste markedene våre, de endres raskere enn før, stadig flere land blir røde og for mange føles reiser langt unna akkurat nå. "


"Hurtigruten er i en langt bedre posisjon enn de fleste andre cruiserederier. Majoriteten av gjestene våre kommer fra Nord-Europa. Fra 2021 har vi egne skip som seiler direkte fra både Storbritannia og Tyskland, spesielt rettet mot disse to store markedene. Det går direktefly til Bergen fra flere europeiske byer, og interessen for reiser med ruteskipene langs norskekysten i 2021 er svært god, både blant utenlandske og norske gjester."


"Vi så at bookingtallene for 2021 utviklet seg som forventet gjennom andre kvartal. Etterspørselen for 2021 er svært god både for rutetrafikken Bergen – Kirkenes og ekspedisjonscruise fra andre kvartal og utover. Vi ser heller ingen effekt av hendelsen på MS Roald Amundsen i tallene. Folk vil ut og reise og oppleve verden og Norge så snart de kan. Og de vil reise med Hurtigruten. "


"Hurtigruten har en solid likviditet og per 30.07 hadde Hurtigruten en likviditetsposisjon på EUR 195 millioner. Vi har sikret likviditeten ut 2021 med dagens aktivitetsmønster og tatt omfattende grep for å redusere kostnadene. Vi er i en meget komfortabel likviditetsposisjon slik verden ser ut nå."

Kommentarer til denne saken