Annonsørinnhold fra Pago AS

Hva er dette?

– Det er alltid en diskusjon om hva som er fremtidens kontorer. Er det åpne teamplasser eller tette cellekontor? Hos oss kan leietaker benytte cellekontor, eller vi kan tilpasse og gjøre deler av kontorlandskapet åpent, sier Morten Tidemann i Pago.
– Det er alltid en diskusjon om hva som er fremtidens kontorer. Er det åpne teamplasser eller tette cellekontor? Hos oss kan leietaker benytte cellekontor, eller vi kan tilpasse og gjøre deler av kontorlandskapet åpent, sier Morten Tidemann i Pago. Foto: Ole Åsheim Nordlys LAB

Nå skal det pustes nytt liv inn i «Kokkeskolen»

Vestregata 33 står overfor spennende endringer. På nyåret står de to øverste etasjene ledig for de som søker flotte kontorlokaler i sentrum.

Annonsørinnhold fra Pago AS

– Rundt omkring i sentrum ser man mange tomme og aldrende lokaler som det ikke er gjort noe med. Min påstand er at det er mange bygårder som har et betydelig potensiale for å skape liv. Det er vårt mål, sier Morten Tidemann som er markedssjef i Pago AS.

Pago skal i tiden fremover gjennomføre en fasadeendring på underetasjen i bygget, som i nesten 50 år var både skole og hjem for de som gjennomførte kokkeutdanning i byen. Siden har det vært kontorlokaler for både offentlig og privat næringsliv.

– Vi ønsker å opprettholde kontorvirksomheten i de øvre etasjene. Lokalene kan leies med dagens planløsning, og eventuelt tilpasses for å svare til leietakers virksomhet hvis de har andre behov, understreker Tidemann.

Kontorer i sentrum

Det er plan 3 og plan 4 som skal fylles av nytt næringsliv. Ideelt for bedrifter som vil være sentralt og gjøre det enkelt for ansatte å komme seg på jobb og kunder å komme på besøk.

– Mange bedrifter er opptatt av å ha varierte kommunikasjonsmuligheter. At du skal kunne gå, sykle, ta bussen og komme deg til kontoret med bil på en fornuftig måte, forklarer Tidemann og fortsetter:

– Det er den åpenbare fordelen hvis man velger å ha kontor i sentrum. Du er nært det meste - både kundene dine og publikum, og det er enkelt å komme seg frem og tilbake. Hvis man vil oppfylle disse kriteriene må man være i sentrum, hvis du spør meg, smiler Tidemann.

«Kokkeskolen» ligger flott til i Vestregata med gode kommunikasjonsmuligheter enten til fots, sykkel, offentlig og privat transport.

Mange velger kanskje å holde seg utenfor sentrum på grunn av leiepriser som øker jo mer sentralt man leier lokaler. Det er det ingen grunn til ifølge Tidemann.

– Det trenger ikke å være dyrt!, understreker han entusiastisk.

Her kan man nyte flotte sommerdager, og ha samlinger med kollegene i og utenfor arbeidstid.

Markedssjefen mener leiemarkedet i sentrum er delt i tre: Lokalene som er veldig slitne og har lave priser, nybygg som er ganske kostbare, og de midt i mellom som har god standard uten å «koste skjorta».

– Kokkeskolen er i mellomsjiktet. Bygget er teknisk sett i svært god forfatning, selv om det ikke er «nytt og fancy». Bygget kommer til å bli mer attraktivt med endringene i underetasjen og vi skal svare til behovene til hver enkelt leietaker, forklarer han.

Fra takterrassen i fjerde etasje har du en av sentrums beste utsikter.

Tar ansvar

Underetasjen i «Kokkeskolen» har vært en stor garasjeport og det Tidemann beskriver som «mye rask og rot». Når fasadeendringene i underetasjen er et faktum vil lokalene få en flott glassfasade. Målet er at det skal flytte en kafé eller annen publikumsrettet virksomhet inn i de nyoppussede lokalene, som også kan være et tilbud til kontorleietakerne i bygget.

– Vi spurte oss selv hva vi ønsker at Tromsø sentrum skal være. Vi ligger ikke i Storgata men vi har fortsatt et ansvar for å løfte sentrum. Fra underetasjen har vi utsikt mot byens vakreste bygg, nemlig biblioteket. Det at man har gode tilbud i nærheten av offentlige punkter er fint og ikke minst viktig, mener Tidemann.

Det tradisjonsrike bygget skal få nytt eksteriør med store vindusflater i underetasjen.

Tidemann understreker viktigheten av at det skapes liv andre steder enn i "gågata". Nytt liv i underetasjen vil også øke verdien for nye leietakere i 3. og 4. etasje.

– Det blir et fint tilskudd for de som leier i bygget. Det er viktig å gi brukene av bygget og besøkende har et variert tilbud. Du får muligheten til å ta med deg en kaffe når du kommer ut av tunellinnslaget, eller spise en god lunsj midt på dagen.

Gå rett ut av parkeringstunellen og få deg en kaffe eller matbit på vei opp til kontoret på de øverste plan i bygget.

Kontakt

Er du interessert i å leie kontorlokaler i Kokkeskolen?

Ta kontakt med Morten Tidemann i Pago AS.

Epost: morten@pago.no

Telefon: 91661539

Del artikkelen på Facebook