Annonsørinnhold fra Diode

Hva er dette?
Andreas Breisjøberg (t.v.) og Roger Schaal opplever suksess med IT-bedriften Diode.
Andreas Breisjøberg (t.v.) og Roger Schaal opplever suksess med IT-bedriften Diode. Foto: Ole Åsheim Nordlys LAB

Slik unngår bedriften din å havne i «IT-gjeld»

I likhet med resten av IT-næringen er tromsøbedriften Diode i medvind om dagen. Nå vil IT-guruene skape et lokalt vinnerlag og samarbeide med flere bransjer.

Annonsørinnhold fra

 – Det skjedde 10 år med teknologi- og datahopp i hele samfunnet mellom 13. mars og 1. april. Se på skole og undervisning, møtestruktur i arbeidslivet - alt måtte plutselig gjøres annerledes, reflekterer Roger Schaal.

Schaal, som er nøkkelkundeansvarlig i Diode, har sammen med salgssjef Andreas Breisjøberg og resten av gjengen i IT-bedriften hatt hektiske dager på jobb de siste månedene.

– Viktigheten av gode systemer, trygg lagring av informasjon og sikker databruk har virkelig fått vind i seilene. Det har gjort at vi har fått mye å gjøre og har måttet øke bemanningen, legger Andreas til.

Diode roser små og mellomstore bedrifter som erkjenner viktigheten av IT. De understreker at man også lokalt må tilpasse seg den konstante utviklingen innenfor IT og teknologi. 

– Skal man være i førersete i sin egen bransje må man ta IT-bransjen inn på styrerommet. Vi har en enestående posisjon når det kommer til å følge teknologisk endring. Og vi håper at flere bedrifter ser viktigheten av å ta med input fra oss i sine vurderinger og strategier.

Unngå IT-gjeld

Da krisen inntraff i tidligere i år måtte mange bedrifter gjennom store teknologiske omveltninger. Breisjøberg og Schaal ser stor forskjell på bedriftene som har gjort godt forarbeid og de som har nedprioritert IT.

– De som har neglisjert IT de siste årene fikk et større løft når alle måtte på hjemmekontor. Det ble fort store investeringer i utstyr og systemer, sier Andreas og får støtte av Roger:

– Når du ikke oppgraderer dataen din og du ikke henger med, får du det vi kaller for «IT-gjeld». Den er dyr å betjene. Hvis datasystemene til bedriften havarerer, så stopper hele virksomheten opp. Å spille lotto med selskapets evne til å produsere er ikke en god forretningsstrategi, advarer han.

– Endepunktsikring sørger for at nettverk og systemer er beskyttet mot eksterne angrep. I tillegg har vi back-up som beskytter mot interne angrep - for eksempel ansatte som slutter og sletter viktige dokumenter, forklarer Roger Schaal.

Diode ønsker å fungere som IT-avdelingen til kundene sine og være en aktiv del av at bedriftene når sine målsetninger.

– Vi skal sørge for at ting fungerer, og som spydspissen innenfor IT er det vårt ansvar å fortelle hva som er viktig innenfor vårt felt, sier Andreas og fortsetter:

– Vi er ikke «støvsugerselgere» som kommer på døra og prakker på deg produkter. Vi skal være en rådgivende part, lage gode strategier og ruste våre kunder best mulig for å tilpasse seg kontinuerlig teknologisk utvikling.

Lokal data

I kontorene på Kvaløyvegen møtes man av en blid og hardtarbeidende gjeng. Lokalene har impulser fra moderne tech-bedrifter med operative dataskjermer så langt øyet kan se, egen «spillekrok», iskremdisk og takterrasse med flott utsikt over Kvaløysundet. Diode har i dag 16 ansatte.

– Det er en relativt ung gjeng som jobber her, med et par hoder som trekker snittet opp. Det er en fin sammensetning av folk - folkene er nok mye av grunnen til at vi har opplevd vekst de siste årene, forteller Andreas.

Han beskriver kollegene som genuint interesserte «datagutter» som er veldig glad i jobben sin og bryr seg veldig mye om kundene sine.

– Jeg er egentlig utdannet sykepleier, og da jeg begynte her var nok omsorgen de ansatte viser for kundene våre noe av det som overrasket meg mest. De stiller opp uansett tid på døgnet. Utenfor arbeidstid. Ønsket om å yte god service er gjennomgående i bedriften, og det er derfor vi har lojale kunder og langvarige relasjoner, smiler han.

– For hver time vi gir ut, skal kundene våre sitte igjen i pluss i en eller annen form. Enten det er økt effektivitet, reduserte kostnader eller økonomisk vekst, slår Andreas Breisjøberg fast.

Kompetanse og fokus på å være tilstede for kundene sine har sørget for eventyrlig vekst for den lokale IT-bedriften de siste tre årene. Så hvordan ser fremtiden ut for Diode?

– Om tre år håper vi at veksten har fortsatt, og at vi vokser sammen med kundene våre. Teknologisk utvikling er en flytende og veldig spennende prosess - og vi sitter førersetet i den bransjen som endrer flest bransjer, avslutter Andreas og Roger. 

Del artikkelen på Facebook