Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det bestemt hvor jetflyene skal ha base

Artikkelen er over 4 år gammel

Avisa Nordland: I mars 2018 ankommer det første - av 12 mulige - Embraer E190-E2 til Norge. Widerøe er launchkunde og tar i bruk flyet kommersielt som det første flyselskapet i verden.

Det skriver selskapet i ei pressemelding.

- Vi velger å etablere to baser for vårt nye flaggskip, forteller driftsdirektør i Widerøe’s Flyveselskap Morten Skoglund.

Én base på Sandefjord lufthavn, Torp og én på Bergen lufthavn, Flesland. I valg av base har vi et langsiktig perspektiv. Når de neste flyene vi har opsjonsavtale på vil bli kjøpt, og hvor de vil bli plassert, er for tidlig å beslutte nå, opplyser Skoglund.

Ett av flyene, som har 114 seter, vil ha base Torp og bemannes med besetning fra Torp-basen. De to andre flyene vil opereres ut fra Flesland med lokalt Bergen-crew, står det i pressemeldingen.

De kommersielle og markedsmessige forutsetningerne endres raskt. Dette medfører at basevalget for de tre første flyene både må ivareta langsiktige planer og sikre Widerøes daglige drift.

- Bergen er veldig interessant i et langsiktig markedsmessig perspektiv, og Torp er viktig for å komplettere vårt regionale nettverk, sier Skoglund.

Målet er å betjene de tynne trafikkstrømmene og fly kundene til og fra de mindre lufthavnene og videre ut i Norge og verden, skriver Widerøe i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken