Gå til sidens hovedinnhold

- Direktøren har mistet anseelse og respekt blant ansatte

Ymberansatte hardt ut mot egen direktør:

Artikkelen er over 6 år gammel

Stiller spørsmål om direktøren er den rette til å lede skuta videre.

De Ymber-ansatte tar i brevs form til eierne av kraftselskapet et kraftig oppgjør med sin egen direktør.

Brevet er datert 21.10 i år og er stilet til eierne av Ymber som mandag ettermiddag hadde eiermøte.

- Direktøren i Ymber AS har i løpet av fusjonsprosessen mistet anseelse og respekt blant ansatte. Han har virket overivrig og blendet av direktørstolen i TK produksjon, og produksjon er noe som han liker veldig godt, etter det vi har lært han og kjenne. Tilliten til direktøren er blant de ansatte klart svekket etter denne saken, skriver de tillitsvalgte Geir Holmtun i El&It og Kjetil Hansen i NITO i det oppsiktsvekkende brevet som er sendt til alle eierkommunene.

- Er direktøren den rette?

De ansatte stiller spørsmål om direktøren er den rette til å lede bedriften framover:

- Direktøren vår har vist seg å være strategimessig klok, og har drevet Ymber forretningsmessig veldig godt. All ære til han for det, men det vil også være ett naturlig spørsmål, nå i etterkant av det «utsatte» fusjonsspørsmålet; Hvem er rette personen til å lede Ymber videre inn i fremtiden? Finnes det kandidater som har bedre tro på dagens Ymberprofil, og ikke har den interessen av å selge bort «arvesølvet» til Eierne av Ymber AS, og alle innbyggerne i eierkommunene, skriver de tillitsvalgte, som også roser Troms Kraft for å ha trukket seg fra fusjonsprosessen.

Ikke første gang

- Etter det vi har fått opplyst er det TK (Troms Kraft) som stoppet fusjonsprosessen. Dette er i seg selv oppsiktsvekkende, da det er nettopp de som er økonomisk presset til å få til en fusjon med Ymber. Dette er ikke tilfeldig, men all ære til dem som på grunn av motstanden blant eierne og ansatte i Ymber AS tok dette valget. Det var det nemlig ikke noen i Ymber som gjorde. Direktøren i TK har uttalt at han ikke akter å stoppe den positive dialogen som har oppstått mellom Ymber og TK, heter det i brevet.

Dette er ikke første gang de Ymber-ansatte kontakter eierne i denne saken.

LES OGSÅ: Ansatte ut mot Ymber-direktøren:- Vi er feilaktig svartmalt i en fusjonsiver

- Synd at de ansatte har den holdningen

Administrerende direktør Erling Martinsen i Ymber svarer dette på brevet om svekket tillit fra ansatte:

- Det er synd at de ansatte har den holdningen. Det har vært litt uro rundt fusjonen, men vi har etablert prosesser internt og prøver å få til et godt samarbeid. Jeg skal gjøre mitt i alle fall, sier Martinsen til Nord24.no.

- I brevet stilles det spørsmål om du er den rette til å lede Ymber videre. Hva sier du til det?

- Jeg må forholde meg til styret og den jobben de har bedt meg å gjøre, sier Martinsen, og henviser øvrige spørsmål til styreleder Halvar Johan Solheim.

Nord24 har foreløpig ikke oppnådd kontakt med Solheim.

Tror ikke TK er ferdig med dette

Men selv om Troms Kraft trakk seg fra fusjonsprosessen, så tror ikke de ansatte i Ymber at Troms Kraft er ferdig med dette.

- De stoppet dette foreløpig da de skjønte at det for tiden ikke er stor nok oppslutning av eierne av Ymber, 2/3 dels flertall, for fusjonen. Dette ville jo ikke passet inn i en videre planlegging av en fremtidig fusjonsplan. Nå håper de nok at eierne av Ymber ikke vedtar et endelig punktum av fusjon mellom selskapene. Noe som vil passe dem bra, da de fritt frem kan fortsette sitt frieri mot Ymber, fortsetter de tillitsvalgte i brevet.

- Vi vil be dere ta standpunkt til veien videre for Ymber AS, hvordan ser dere på fremtiden? Skal vi fortsette som Ymber, som vi har vært i alle år, med selvfølgelige forretningsmessige gode strategier og fornuftige justeringer (også en eierstrategi), eller er det lurt og fornuftig og selge «skuta» og la andre få bestemme over bedriften Deres, med veldig liten innflytelse?

Vi vil avslutningsvis oppfordre dere til å la Ymber få bestå, også i årene fremover. Det tror vi kundene og innbyggerne, og også dagens eiere, vil kunne nyte godt av også de neste 65 år, skriver de ansatte i brevet.

Fornøyd etter eiermøte

Ordfører i Skjervøy kommune Torgeir Johnsen var sterkt kritisk til fusjons spillet mellom Troms Kraft og Ymber. I en sak i Nord24.no kritiserte han både styreleder og administrerende direktør.

LES OGSÅ: Kraft-eier i sjokk - raser mot egen styreleder

Mandag ettermiddag var Torgeir Johnsen på eiermøte i Ymber.

- Jeg som var veldig kritisk til fusjonsspillet, er godt fornøyd med møtet i dag. Det er enighet om at saken med Troms Kraft er ferdig og avsluttet og skal ikke opp igjen, sier Johnsen til Nord24.no

Han sier det har vært uenighet mellom styret og administrasjonen som tenker strategi og forretningsmessig utvikling - og eierne som tenker samfunnsinteresse. Men etter eiermøtet i dag synes vi samstemt videre, sier Johnsen.

Kommentarer til denne saken